בקשה להחזר על אגרת הטלוויזיה ששולמה בהיעדר ממיר דיגיטלי.
שלום רב, בחודש יולי קבלנו כשני התראות על חוב לרשות השידור בגין היעדר תשלום האגרה ממחצית שנייה של שנת 2009 ועד מחצית ראשונה של שנת 2012. בלית ברירה שילמנו את הדוח כולל ההוצאות הנלוות שהגיעו בסה"כ לסכום של 2,717. יש לציין שבמהלך כל התקופה הזו לא היה בידינו ממיר מסוג כלשהו, ובאחת השיחות עמם הצהרנו על כך במפורש. כיום, אנו מודעים לאפשרות שלנו לבקש החזר על אגרת הטלוויזיה ששולמה בהיעדר ממיר דיגיטלי. הורדתי את הטופס הנחוץ, אולם ראיתי כי יש צורך באישור מעורך דין. אשמח לקבל ממך עצה לגבי עורכי דין העוסקים בתביעות כנגד רשות השידור, וכן הכוונה כללית כמה עשוי לעלות סיוע שכזה. תודה רבה!
תודה רבה למגיבים! שאלה נוספת - אם אני גרה באזור חדרה, עליי פשוט להגיע לבית משפט השלום בחדרה ולהמתין לעורך דין תורן? ניסיתי להשיג אותם דרך המענה הטלפוני לברר מה עליי לעשות, אבל אין מענה קולי כללי.
עפ"י רוב מדובר בסך הכל בחתימה ...אני גובה רק על חתימה שכזו בשבילך 60 ₪ בתוספת מע"מ
חברים , אולי אתם מכירים עו"ד בתל אביב-יפו אשר גם גובה על חתימה 60 ש"ח בתוספת מע"מ על חתימה בטופס בקשה להחזר עגרת הטלוויזיה ? תודה. אנטולי.
האישוור היחיד הנדרש הוא אימות חתימה. זה נעשה בתמורה לאגרה קטנה של 61 ש"ח (נדמה לי שאולי אף פחות) על ידי עורך דין תורן בכל בית משפט בשעות הבוקר (מלבד בית המשפט העליון). הוא מאשר שאכן חתם על המסמך האדם שכתוב ורשום שחתום עליו, זאת באמצעות תעודת זהות. בנוסף, לתצהיר כזה יש גם משמעות משפטית כי עורך הדין נחשב לשלוח וידיד בית המשפט ותצהיר שקר בפניו הוא עבירה פלילית. האפשרות לקבל החזר מאז יולי 2011 בלבד, ויש צורך להוכיח באמצעות העתק מכתב רשום שנשלךח בזמנו שאכן הודעתם כי אין לכם אפשרות לקלוט שידורים בגלל היעדר ממיר. אפשר גם לטעון שיש לכם הקלטה של דיווח כזה, והם יכולים לדרוש להציג אותה ולתמלל אותה כחוק באמצעות מכון תימלל מוסמך שיגבה מכם הרבה כסף, הרבה יותר מסכום ההחזר. תם יכולים גם לרשום את שם האדם איתו שוחחתם ומועד מדויק של השיחה, בנסיון להציג מצג של אמינות לטענתכם שדיווחתם על היעדר ממיר. כל הסיכויים שיסרבו לכם וישלחו אתכם לכל הרוחות בבוטות ובגסות הרוח המאפיינים את התנהלות רשות השידור ואגף הגביה שלה.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים