לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אופיר

פטור מאגרת טלויזיה

שלום וברכה, לאחר שהתחתנתי לפני כשנה עברתי לגור בשכירות ביחידת דיור של חדר וחצי באזור השפלה. מסתבר שבעל הבית ואשתו קיבלו פטור מתשלום אגרת טלוויזיה מרשות השידור מאחר ואני נכה צה"ל בדרגת 50% נכות. עד כה ניתנה הטבה זו להוריי מאחר וגרתי בבית הוריי בצפון הארץ. יש לציין שמדי כמעט כל סופ"ש אנו מגיעים לבית הוריי. אני מעוניין שהוריי שהם מבוגרים, (אמי שהיא נכה בביטוח לאומי ואחי הגדול שהוא נכה בביטוח לאומי בדרגת נכות גבוהה) שהם יזכו להטבה זו. אני לא מעוניין שבעל הבית שאצלו אני שוכר יחידת דיור של חדר וחצי ומשלם עליה מעל 3000 ש"ח כל חודש שיקבל הטבה זו. איך אני יכול שהוריי יקבלו את הפטור מתשלום אגרת הטלוויזיה בבקשה? כך שלפנים משורות הדין הוריי יזכו להטבה זו? אודה מקרב לב לתשובתכם, אופירה:

חתול

קודם כל - אין דבר כזה "לפנים משורת הדיון". החוק ברור גם אם אנשי רשות השידור לא מקפידים עליו. אם משרד הבטחון משלם בעבורך את האגרה הרי שאתה פטור מתשלום נפרד, לא משנה היכן אתה גר ולמי שייך הבית אם הוריך מבוגרים מאד ויש להם אישור "אזרח ותיק" הם זכאים לכך שמשרד האוצר ישלם בעבורם והם יהיו פטורים מתשלום ישיר. נכים בדרגת נכות גבוהה מקבלים פטור אם הם מקבלים הבטחת הכנסה מביטוח לאומי. בעלי יחידת הדיור הנפרדת שם אתה גר לא קשורים לנושא והם לא שייכים לפטור שלך. אתה מחוייב בנפרד מהם והם מחוייבים בנפרד ממך לפי החוק, ואם אתה זכאי לפטור (משרד הבטחון משלם) זה לא קשור אליהם. האם העברת את הכתובת במשרד הפנים לכתובתך בה אתה גר בפועל היום? תבדוק האפשרויות שלך בענין מקום המגורים בפועל לעומת הכתובת הרשומה והאפשרויות הנלוות לכך. * לרשימת פטורים מלאה חפש בגוגל: אגרת רשות השידור פטורים והנחות *

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור