מכתב מהוצאה לפועל
שלום, השבוע קיבלתי מכתב לבית הוריי מהוצאה לפועל, שהנושא הוא "התראה לפני מתן צו למסירת מידע" וספח לתשלום חוב על סך 5000 שח מה המשמעות של "מסירת מידע" ? ב-2006 רכשתי בדיוטי פרי מכשיר טלוויזיה לדירת שותפים שלאחר כשנה וחצי הפסיקה לעבוד ולא היה משתלם לתקן אותה, והושלכה לפח. מאז אם היתה טלוויזה בדירה היא היתה של שותפים שהתחלפו במשך השנים, ולא רכשתי חדשה במקום. מה עליי לעשות? האם אין התיישנות על דברים מהסוג הזה?
אין לך מושג מה רוצים ממך, אינך חייב דבר לאיש למיטב ידיעתך, ומעולם לא קיבלת כל בקשה למסירת איזה מידע שנדרש ממך על פי חוק. כמו כן הגש בקשה לעיכוב כל הליך על סמך זה שמעולם לא פנו אליך ולא ביקשו ממך ולא המציאו לך הודעה כנדרש. אם ישיבו כי מדובר בחוד לרשות השידור ציין כי אין ברשותך כל מקלט וכי הפעם היחידה שרכשת דבר דומה לכך (מכישר ולא מקלט) היה בשנת 2005, מכשיר אשר הושלך לרחוב כאשפה כשנה וחצי לאחר מכן. רשום כי למיטב הבנתך אין בחוק דרישה למסירת הדועה על השלכה לזבל של מכשיר. בנוסף, מה רשום במקשם התושבים (תשרד הפנים) על כתובתך? אם זה בית הוריך לשם הגיע המכתב, הרי שגם שם גרת עם ההורים שמשלמים אגרה ואין לדרוש ממך תשלום כפול על מכשיר נוסף באותה יחידת דיור ובאותה משפחה. כל הסיפור של השותפים אשר להם היתה או לא היתה טלוויזיה לא רלוונטי וכדאי לא להזכיר אותו בכלל. מה זה שייך?
תודה אני כרגע מנסה לנסח תצהיר להוצל"פ כמו שציינת כאן, כמו כן ביקשו ממני לצרף לכך טופס בקשות חייב-1 מספר 839 קצת לא ברור לי באיזה סעיף לבחור 62 ביטול הליכים -כל ההליכים בתיק. או 105 התנגדות לביצוע שטר/תביעה בסכום קצוב (תוך ציון הסכום לדרישה לתשלום). אומנם מדובר בפרטים הנוגעים לפורום הוצל"פ אבל אשמח אם תהיה כאן תשובה לכך, כמו כן בשיחה מול משרד העו"ד הם טוענים כי ישנו דיווח מהסוחר כי בשנת 2006 רכשתי 2 מכשירים, דבר שלא היה ולא נברא כי רכשתי מכשיר אחד (או שמישהו שם חושב שהפכתי להיות סוחר בעצמי) החנות למיטב ידיעתי כבר אינה קיימת. כמו כן במידה ודרישתי לביטול ההליכים בהוצל"פ תתקבל האם עליי לגשת לרשות השידור להסדיר את תשלום האגרה על השנים 2006-2007 ?
תודיעי שהדיווח שיש להם מהסוחר שקרי . דרשי העתק עם אישור "נאמן למקור" של הדיווח הזה וכן אישור מהסוחר שאכן הדיווח הזה אמין ולא טעות. שהם יחפשו את הסוחר. לגבי שנים עברו, להחלטתך איך לנהוג. דרשי מהם לבטל את כל החוב ושיאשרו לך שאין לך חוב וזהו. אל תתנדבי לשלם אלא אם יתעקשו על כך וגם אז לפי הערך הנומינלי בלי שכר טירחה לעוכרי הדין הנלוזים.
לי קרה אותו דבר קניתי טלויזיה בשקם ואז התחילו לשלוח אגרה הטלויזיה כבר מתה אבל אני כן משלם כי ידעתי אחרת זה יהפוךלקנס! מאיפה יש את החובת גווח לרשות השידור זה אומר אל תקנו ברדתות גדולות
המון תודה רבה, תבורך על העזרה במצב שבו השיגעון של רשות השידור חוגג על חשבון האזרח, טוב שיש אנשים כמוך שעוזרים לשמור על השפיות.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים