לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סבינה

תשלום אגרה לגרוש שלי שגר עם ההורים שלו

שלום סמדר, התגרשתי לפני שנתיים בערך ,הבית רשום על שמי ואני משלמת את תשלומי רשות השידור , אך כעת הם שולחים לכתובת שלי אגרת תשלום שהגרוש שלי צריך לשלם , הגרוש שלי גר אצל ההורים שלו ,אבל עדיין רשות השידור שולחת על שמו הודעות תשלום לכתובת שלי. הרי בכתובת שלי אני שילמתי הכל, מה הם רוצים ? כעת הוא צובר חובות מלפני שנתיים שהתגרשנו וכואב לי עליו, הוא אדיש לעניין ואמרתי לו שאני אבדוק זאת. אם הוא ישנה את הכתובת במשרד הפנים לכתובת של ההורים שלו האם ניתן לבטל את החיובים שלו מלפני שנתיים ? איך עושים זאת ? (החיובים מגיעים לכתובת שלי כי הוא עדיין לא שינה כתובת מגורים) החיובים שהוא מקבל הם על מס תעודת הזהות שלו. תודה,סבינה.

חתול

בגין המקלט בבית המגורים שבכתוטבת האמורה כבר משולמת אגרה על ידך (לצרף העתק קבלה/אישור) וכי ביחידת מגורים אחת צריך לשלם על מקלט אחד פעם אחת ולא משנה אם יש בה 2 או 3 או 5 שני משפחה הצופים באותו מקלט. לחילופין אם הם טוענים שהאדם ממנו דורשים שוב תשלום על מקלט באותה כתובת אינו גר שם אז נא להמנע ממשלוח מכתבים לאותה כתובת ולחפש אותו בעצמם. הם כמובן יפנו אליך וידרשו שאת תמסרי להם את כתובתו. תאמרי להם כי קודם יבטלו את מכתבי הדרישה שנשלחו לכתובת שלך וכי ישלחו לך אישור כי אין כל חוב על מקלט בכתובת זו. דרישה זו חשובה למקרה שישלחו לך מעקלים לכתובתך. בנוסף, אם ידרשו שתמסרי להם את כתובתו תאמרי שאין לך מושג ואינך חייבת במסירת מידע עליו ולא להיות מוסרת מידע על אחרים ושיחפשו אותו בעצמם. בשלב זה נתקי. כל מכתב-בדואר רשום עם אישור קבלה.

מנהל הפורום

לפי חוק רשות השידור, התשכ"ה-1965, המחזיק במקלט טלוויזיה ישלם אגרה שנתית לרשות השידור (379 ש"ח לשנת 2011). כוונת המחוקק בהטלת האגרה הינה לממן באמצעות האגרה את השירותים שנותנת רשות השידור, קרי, לממן את תכני השידור שהמחזיק במקלט טלוויזיה יכול לצפות בהם באמצעות המכשיר. המדובר בתשלום חובה, המכיל רכיב של מס ורכיב של מחיר, הנגבה בגין שידורי הטלוויזיה שמספקת רשות השידור. המחוקק ביקש להטיל את החיוב באגרה על מי שמחזיק במכשיר טלוויזיה ועשוי ליהנות משידורי הטלוויזיה. אדם המחזיק במקלט טלוויזיה מחויב בתשלום אגרה גם כאשר הוא איננו הבעלים של הטלוויזיה (הטלוויזיה שייכת למישהו אחר, למשל לחבר או למשכיר הדירה). כמו כן, חובת תשלום האגרה מוטלת גם אם מחזיק המקלט מחובר לכבלים ואפילו שהוא אינו יכול לקלוט שידורים אלא באמצעות כבלים. במידה ומחזיק המקלט מעדיף לשלם באמצעות הוראת קבע בנקאית עומדת לו האפשרות לפצל את תשלום האגרה ל- 4 תשלומים שווים! מעניין למה זה לא משכנע את הציבור לשלם… החלטתם לשלם את אגרת רשות השידור? חייגו: 1-800-22-6666 ותכלו לפרוס את החוב שלכם לתשלומים. והנה הסבר ויזואלי יותר: אם קיבלת בדואר מכתב מרשות השידור שכותרתו "אזהרה חמורה לחייב באגרה" או "אזהרה לפני הפעלת צו לעיקול נכסי חייב" הגיע הזמן להתחיל לדאוג או לחילופין לשלם את החוב. אם יש לכם טענות, בקשות מענות או כל עניין אחר עם הרשות אתם מוזמנים לכתוב לנציב הקבילות של רשות השידור (הסיכוי לקבל מענה נמוך ביותר) בדוא"ל: ombudsmann@iba.org

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור