לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עוז

התחתנתי וקיבלתי מכתב מרשות השידור וצריך יעוץ בבקשה

שלום, ליפני פחות משנה התחתנתי ולאחרונה עדכנתי את כתובתי החדשה במשרד הפנים- שבועיים לאחר עדכון הכתובת נחת אצלי בדואר מכתב מרשות השידור... ציטוט מהמכתב: "נכבדיי, אם רכשתם/קיבלתם מקלט טלוויזיה בתקופה האחרונה עליכם להודיע על כך לרשות השידור (אגרה בעד החזקת מקלט טלוויזיה) התשמ"א 1981" לפי הכתוב אפשר להבין שאין בידי רשות השידור הוכחה שיש לנו מקלט טלויזיה (ובאמת אין לנו טלוויזיה) השאלה שלי היא כיצד עלי לפעול? *האם ליצור קשר עם רשות השידור ולעדכן אותם שאין לנו טלוויזיה? *האם להתעלם מהמכתב? (הרי אין שם דרישה מפורשת לתשלום) * יש לציין שאנחנו שוכרים יחידת דיור שהיא חלק מהמבנה של בעל הנכס (זהו בית פרטי שמחולק לנו ולבעלי הבית מהם אנו שוכרים את היחידה) קראתי באיזה מקום באינטרנט שאם זה אותו בית אז לא צריך לשלם אגרה נוספת... האם זה נכון? והאם יש ליידע את רשות השידור גם בפרט הזה? *ולבסוף איך אני משיג מהם הוכחה שאין שאין ברשותי מקלט? הבנתי שהם עלוקות, אטומים ותאבי בצע אני צריך איזה הוכחה (יותר בשביל השקט הנפשי שלי) שיידעתי אותם שאין בביתי טלוויזיה כדי שאם יקרה מצב שבעתיד הם יחליטו לפנות לבית משפט אז יהיה לי אסמכתא תוד'ה רבה

עו"ד שץ נילי

בשום אופן לא להתעלם בהתאם לנתונים, שלם את האגרה עליה אתה מחוייב ולבטח את מחצית שניה של 2012 יחידת דיור שהינה בהפרדה מהבית העיקרי מחייבת אגרה, אלא אם כן זה בתוך אותו הבית/אותו המבנה אם זה באותו מבנה עליך לבקש פטור באמצעות פניה לרשות בדאר רשום תוך העלאת טענותייך. יש לשמור העתק המכתב + אישור המשלוח לתמיד. במידה ולאחר שנישאת גרתם אצל ההורים, גם אז יש לכם פטור

עוז

האם העתק מכתב ושמירת אישור המשלוח מהווים הוכחה למקרה שאצרך להשתמש בה? ומה לגבי פקס ואימייל? אם ההודעה נשלחת בפקס או במייל זה מהווה הוכחהה או רק בדואר רשום? תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור