לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון קנטור

דרישת תשלום אגרה למרות שאין ברשותי טלויזיה

שלום רב עו"ד נילי שץ, אין ברשותי מכשיר טלויזיה מטעמים עקרוניים (אינני רוצה שילדי יחשפו לתכנים בלתי מבוקרים). יש לנו מספר מחשבים + מסכי מחשב דרכם אנו צופים בסרטים המושאלים מספריית DVD. לפני כשלושה חודשים הגיע סוקר של רשות השידור לביתנו. פתחתי לו חרך צר בדלת (הוא היה נראה כמו קבצן בבלויי סחבות, בגדים מוכתמים ונדף ממנו ריח נורא). הוא טען שהוא סוקר של רשות השידור, אך לא היה לו כל תג מזהה ולכן הייתי בטוחה שהוא מתחזה. סירבתי להכניסו לביתי. הוא ראה את מסך המחשב שנמצא בסלון -וכששאל אותי מהו - עניתי לו שזה מסך מחשב. כעבור כשבועיים קבלתי מכתב ממשרד עו"ד שמאחר ונמצא ברשותי מכשיר טלויזיה - אני נדרשת לשלם את אגרת רשות השידור משנת 2010. במשך החודשיים האחרונים אני מתכתבת עם נציגי רשות השידור. שלחתי להם תמונה של מסך המחשב בסלון ביתי, ולבקשתם שלחתי להם קבלה על רכישת מסך המחשב. אך לא קבלתי על כך שום תגובה. וממשרד עורך הדין שלהם קבלתי התראה לפני הוצאה לפועל. ברצוני להגיש נגדם תביעה בבית משפט. האם יש אפשרות לבקש להמיר את ההוצאה לפועל בבקשה להישפט? אם לא האם עלי להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות או בבית משפט השלום? האם כדאי לשלם את התשלום על מנת לעצור את ההוצאה לפועל ולבקש שבית המשפט יפסוק החזר כספי? בתודה שרון

עו"ד שץ

ראשית השיבי למכתב של עורך הדין בדאר רשום ותעלי את מלוא טענותייך. שנית הדרך הפנייך פתוחה להגיש תביעה בתביעות קטנות או בבימ"ש שלום - אין פונקציה של בקשה להישפט. במידה וייפתח נגדך תיק הוצל"פ, את יכולה להגיש שם התנגדות לביצוע תובענה ובהמשך ניתן להגיש תביעה נגדית באותה המסגרת

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור