לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלעד

עילה לתביעה מול רשות השידור

נילי שלום, קיבלתי לפני כמה חודשים דרישה לתשלום אגרה בטענה שהיה סורק בביתי בתאריך מסויים שראה מקלט טלויזיה. אך האמת היא שאין לנו מקלט , ומעולם לא היה לנו, וגם לא היה שום סורק או נציג מרשות השידור. לאחר שיחת טלפון בו רמזה הנציגה של משרד עו"ד האחראי על הגבייה כי אני הוא זה שמשקר, ובו היא סיפרה לי על פרטי "הביקור" (שעל פי דבריהם היה בשעה שאני בטוח כי לא היה בה איש בבית), הובהר לי כי עליי לשלוח התחייבות בפקס, ולהסכים לקנס של כ-10000 ש"ח במקרה שאמצא שאיני דובר אמת. שלחתי את הפקס יחד עם תלונה על העלילה שהייתה, והגשתי במקביל תלונה לנציג קבילות הציבור, עליה לא קיבלתי שום מענה. רק לאחר כשלושה חודשים, הצלחתי להתלונן בפני בעל תפקיד ברשות, בדרך לא רשמית, ורק לאחר התערבותו נשלח סורק לביתי לסריקה "חוזרת" (שהייתה כמובן הראשונה), וראה את מה שידוע לי מאז ומתמיד, שאין לנו טלויזיה בבית. אגב, בשלב זה, דיבר איתנו נגיש מהרשות שטען שהסורק שמע את הטלויזיה מאחורי הדלת, שזה נורא ואיום משני כיוונים: עצם העובדה שהם חושבים שאפשר לחייב ע"י עילה של שמיעה מאחורי דלת, ובמיוחד העובדה שזה היה ניסיון שקרי לעדן את השקר הקודם, שגם מתועד אצלם במערכת, והוא מעיד על התיעוד עצמו כי הא שקרי. במקביל לזה, שלחתי תלונה ע"י עו"ד, שתובעת לבירור הטענות שלי ולהטלת אחריות על האחראים לשקר. לא קיבלנו שום התייחסות לעניין עדיין. רציתי לדעת האם יש לי, לדעתך, עילה לתביעה משפטית, הן לשם פיצוי כספי על עגמת הנפש שנגרמה לי מניצול הסמכות של הרשות לרעה, אך בעיקר לשם עשיית הצדק. תודה מראש

עו"ד נילי שץ

פנה לעיתונות - זה הכי אפקטיבי בעיניי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור