לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יקיר

מכתב מעורך דין

שלום רב עו"ד סמדר! אני נשוי חמש שנים ולפי שנה נכנסתי לבית חדש. עד לפני שנה לא הייתי מקבל מכתבים מרשות השידור.מה שגם אם הייתי מקבל לא הייתי פותח כיוון שהייתי גר עם ההורים. להם יש טלויזיה והם משלמים כחוק! אני מעולם לא הייתה לי טלויזיה ולא תהיה כיוון שאני מנהל אורח חיים דתי! במשך השנה האחרונה אנו מקבלים לביתינו החדש התראות חוזרות ונשנות לשלם את האגרה אך התעלמנו מזה. חיכנו לביקור בית כדי שיבואו ויראו ש/אין טלויזה. אתמול קיבלנו מעורך דין התראה אחרונה לפני הליכים משפטיים ודרישה לתשלום של 340 ₪. אנו צריכים לצאת אוטוטו לחו"ל ופוחדים שמשרד עורי הדין לא יוציא לנו צו עיכוב יציאה מהארץ.. מה עלינו לעשות?תודה מראש

מנהל הפורום

כל עוד לא קיבלת תביעה מלשכת ההוצל"פ - לא יינתן צו עיכוב יציאה מהארץ כתוב להם מכתב- ושלח בדואר רשום! תבקש שיביאו פקח! תושב שהודיע בכתב על העברת מקלט הטלויזיה שברשותו (למשל לגרושתו) או שהוא אינו מחזיק עוד בטלוויזיה (למשל כי הוא עבר לבית הוריו, לגור בחו"ל, מסיבות של אמונה) אינו אמור לשלם אגרה. אגף הגבייה של רשות השידור לא יישלח (אסור לו) דרישות תשלום לאנשים שמסרו הודעה כאמור עד לקיום ביקור בית. רשות השידור, כל עוד אין בידיה אסמכתה שהתושב מחזיק במקלט בלל או במקלט אחר, אין בסיס בדין לחיובו באגרה. וכי אין בסיס בדין גם להתניית ביטולה של האגרה במסירת כתובת מגורים בפועל (ראו פסק דין בש"א 205710/09). רשות השידור אינה יכולה להסתמך באופן עיוור על רישום הכתובת במשרד הפנים מתוך התעלמות מטיעוניו של האזרח שאין הוא גר בכתובת הרשומה המשרד הפנים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור