לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לאוניד

קנס בגין הפיגור כביכול

שלום, במאי שנה אחרונה הודעתי לרשות השידור שיש ברשותי טלוויזיה, אשר רכשתי באוגוסט 2012 מיד עם כניסתי לדירה החדשה (לא הודעתי מיד כהייתי בטוח כי או חנות בה רכשתי את המקלט או חברת הוט מודיעים לרשות השידור בצורה אוטומאטית בעת רכישה/התחברות לכבלים). עוד באותו יום קיבלתי מהרשות בקשה לתשלום של בערך 400 ש"ח בגין מחצית שניה של 2012 ומחצית ראשונה של 2013. שילמתי מיד, תוך זמן קצר קיבלתי לדואר רגיל את ההודעה בדבר קבלת התשלום ובזה הסתיים העניין. מאז לא שמעתי מהם ולא קיבלתי שום חשבון. פתאום היום קיבלתי את הדרישה לתשלום האגרה בעבור מחצית השנייה של 2013 +קנס בסך 20 שקלים לערך בגין פיגור התשלום. החשבון אשר קיבלתי כלל גם איוומים בהליכים משפטיים במידת האי תשלום. אני לא מבין על איזה פיגור מדובר אם מ5 במאי בו שילמתי את ההחשבון הקודם ועד היום לא קיבלתי שום אגרה לתשלום? איך בכלל פועלים במקרה כזה? תודה מראש, בברכה, לאוניד

עו"ד סמדר בוכובזה

סעיף 6 לתקנות רשות השידור מפרט: "אגרה שלא שולמה במועדה - ייווספו עליה קנס פיגורים והפרשי הצמדה בשיעורים אלה: עבר חודש אחד מהתאריך שנקבע לתשלום האגרה - קנס בשיעור של 10% מסכום האגרה; עברו חודשיים מהתאריך האמור - קנס בשיעור של 20% מסכום האגרה" - וכך זה ממשיך עד 50% כעבור חמישה חודשים. עוד דבר חשוב שיש לדעת לגבי האגרה: האחריות על התשלום חלה על האזרח, גם אם לא הגיעה לביתו כל בקשת תשלום. התשדירים של רשות השידור מבהירים: "לא קיבלתם חשבון אגרה? האחריות לתשלום היא שלכם. באגרה לא משחקים".

לאוניד

אבל איך אני אמור לדעת שעליי לשלם אם לא קיבלתי שום הודעה. מה שכן, כאשר התקשרתי לנציגת השירות של הרשות היא הציעה לי לשלם את החשבון מולה דרך הטלפון ללא קנס (זאת הייתה למעשה דרך היחידה לשלם את החשבון ולבטל את הקנס).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור