קיזוז בשכר עבור מינוס ימי חופשה עקב חופשה שנתית כפויה
שלום, עבדתי כחודשיים בחברת השמה, בשכר חודשי גלובלי, ולאחר מכן יצאנו לחופשה יזומה ע"י המעביד של כחודש בחגי תשרי (מתאריך 10.9.15, חזרנו לעבוד ב-6.10.15). הודיעו לנו מראש על החופשה ונאמר כי מי שמקבל שכר חודשי משכורתו לא תיפגע אך הוא יראה בתלוש השכר כי הוא במינוס ימי חופשה במידה ולא צבר מספיק ימי חופש וזאת באישור מנכ"ל החברה. התרעתי בפני המנהלת הישירה שלי כי לפי הידוע לי, לא ניתן להיכנס למינוס ימי חופש ושאלתי האם ניתן להגיע לעבוד בימים שהוגדרו ע"י החברה כ"ימי גשר". נעניתי ע"י המנהלת הישירה שלי כי העניין נבדק והנו חוקי. קיבלנו אימייל כי תתאפשר כניסה למינוס ימי חופש וזאת באישור המנכ"ל. לא טרחו לעדכן כי במידה ואסיים את עבודתי מסיבה כזאת או אחרת, ימי החופשה יקוזזו מן השכר שלי. בתאריך 4.11.2015 סיימתי את עבודתי במקום זה עקב מעבר מקום מגורים. במשכורת הנוכחית, קיזזו לי כסף מהמשכורת עבור מינוס ימי החופשה (ימי חופש שחויבתי לקחת ע"י המעסיק למרות שטרם הספקתי לצבור כמות ימי חופשה מספקת עבור החופשה הכפויה). אשמח למענה - האם המקרה הנ"ל חוקי ואכן מקום העבודה רשאי לקזז מן השכר שלי כסף עבור ימי חופשה שאולצתי לנצל? בתודה מראש, מתוסכלת.
מעסיק חייב להוציא את העובד לחופשה בתשלום ואינו רשאי לשלם פדיון חופשה במהלך העבודה. ניתן לתבוע פיצוי על אי מתן חופשה בתשלום במשך 3 שנים.