אמיר נ

חל"ת=האם זה הודעת פיטורין

במידה והמעסיק הוציא עובד שעבד במקום עבודה 3 חודשים לחל"ת עקב משבר הקורונה ,בלי החתמתו של העובד על ההסכמה לחל"ת ולאחר מספר ימים שלח לו בוואצאפ הודעה על יציאה לחל"ת שמצויין התאריך יציאה ,אך ללא תאריך סיום החל"ת , האם זה חוקי או שדבר זה מאפשר לעובד להתפטר בדין מפוטר ברגע שהמעסיק מחזיר העובד לעבודה לאחר משבר הקורונה? או שדבר זה בעצם זה הודעה של המעסיק על פיטורין של העובד? ואם זה נחשב פיטורים של העובד ,האם המעסיק לא צריך לתת לעובד מכתב פיטורין רשמי לצורך המשך קבלת זכאות לאבטלה (בנוסף לזכאות לאבטלה עקב החל"ת בעקבות משבר הקורונה)?

עו"ד אורנה שמריהו

חל"ת, מקפיא את יחסי העבודה בין הצדדים, ולכן, לא מדובר בפיטורים. על המעסיק לרשום את תקופת החל"ת, ובכדי שתהיה זכאי לתשלום דמי אבטלה, התקופה אמורה להיות מעל ל - 30 ימים מינימום.