חנן בר

כמה המכסה לחופשה שנתית

אני עובד כשכיר חודשי מתאריך 01.03.2011. מקום העבודה שלי הוא סניף של מפעל בחו"ל לייצור מדחסים לתעשייה. מקום העבודה שלי עוסק ביבוא מדחסים מכירתם והתקנתם באתרי בלקוחות . הלקוחות הם מפעלים. במקום העבודה יש גם בית מלאכה לתיקון מדחסים. אנחנו גם מספקי שירותי אחזקה ותיקונים ללקוחותינו. אני עובד 5 ימים בשבוע. אני מקבל כיום 22 ימי חופשה שנתית. פניתי למעסיק לקבל 23 ימים ע"פ צו ההרחבה בדבר הנהגת שבוע עבודה מקוצר. לדברי המעסיק ע"פ החוק, אני זכאי רק ל-20 ימים בשנה ולא 23 ע"פ צו ההרחבה הנ"ל.

עו"ד אורנה שמריהו

שלום רב, לטעמי בצו ההרחבה מדובר על ימים ברוטו הכוללים שישי שבת.