אנה רוז

אי הסכמה לחל"ת לא מוגבל בזמן

שלום,הוציאו אותי לחל"ת של חודש ימים .לאחר תום החל"ת מעסיק שלח מכתב בו ציין כי הוא מאריך חל"ת לתקופה בילתי מוגלת.אינני מעוניינת בהמשך חל"ת ועל כך הודעתי למעסיק. דרשתי לקבל החלטה : המשך העסקתי או פיטורין.מעסיק קיבל הודעה אבל טרם דיווח על החלטתו .האם יוכל לא לפטר אותי ולהשאיר אותי במצב חל"ת ללא הסכמתי או לדרוש שאתפטר בעצמי ? חשוב לציין כי העסק הינו חיוני ולא נסגר בתקופת קורונה.

עו"ד אורנה שמריהו

חופשה ללא תשלום הינה בהסכמת שני הצדדים, אשר על כן, המעסיק לא יכול לחייב אותך לצאת לחל"ת, ולכן, ממליצה לכתוב לו עוד מכתב המציין כי אינך מסכימה לחל"ת והיה ולא תוחזרי לעבודה תראי זאת כפיטורים.

אנה רוז

שלום אורנה ,למרות שלא הסכמתי לצאת לחל"ת מעסיק מתנגד להעסיק אותי וטוען שאם אני רואה בחל"ת בלתי מוגבל הרעת תנאים שאתפטר בעצמי כולל חתימה על מסמכים שלא אתבע אותו .האם חוקי ? אני לא רוצה להישאר בחל"ת נצחי יחד עם זאת מעסיק בעצמו טוען שלא יכול להעסיק אותי אבל לא מפטר ...