לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ש.

שימוש בסמל איקוני

שאלה שאני מקווה שתוכל לעזור לי איתה. אני מעוניינת להקים עסק קטן שעוסק במתן פתרונות לארגון ולסידור הבית ולניהול זמן אפקטיבי. יש את התמונה המפורסמת של http://goo.gl/3ukRy9 ואני רוצה להצטלם כמוה ולהשתמש בתמונה שלי בכרטיס הביקור שלי. האם זה אפשרי או שזה עלול להוות הפרה של זכויות יוצרים?

עו"ד מיכל לוצאטו

ש. שלום, המצב בעניין זה אינו ברור לאור הנסיבות הבאות: ככלל, לפי החוק בישראל זכות יוצרים קיימת ביצירה עד 70 שנה ממות היוצר. על פי בדיקה קצרה, נראה כי יצירה זו נוצרה בשנות ה-40 של המאה הקודמת ויוצרה נפטר בשנת 2004, כך שטרם עבר מועד זה ולכן לכאורה עדיין קיימת הגנת זכות יוצרים ליצירה. מאידך, לפי פירוט תנאי השימוש של התמונה, מדובר בתמונה אשר נמצאת בנחלת הכלל ואינה מוגנת בזכויות יוצרים. המשמעות של יצירה הנמצאת בנחלת הכלל היא שהשימוש בה מותר. This work is in the public domain in that it was published in the United States between 1923 and 1977 and without a copyright notice. Unless its author has been dead for several years, it is copyrighted in jurisdictions that do not apply the rule of the shorter term for US works, such as Canada (50 p.m.a.), Mainland China (50 p.m.a., not Hong Kong or Macao), Germany (70 p.m.a.), Mexico (100 p.m.a.), Switzerland (70 p.m.a.), and other countries with individual treaties. See this page for further explanation. ישראל נכללת במדינות אשר מכילות את "כלל התקופה הקצרה" ולכן על פי האמור לעיל, יצירה זו אינה מוגנת בזכויות יוצרים בישראל, אולם יש לקחת בחשבון כי ויקיפדיה אינה מקור מוסמך לענייני זכויות יוצרים, ואינני יודעת על סמך מה הם ביססו טענה זו שהיצירה נמצאת בנחלת הכלל. מבדיקה קצרה נראה כי ארגון אמריקאי בשם "Rosie the Riveter Trust" מנכס לעצמו זכויות קניין רוחני בכל הקשור לדמות זו, ולכן מומלץ לפנות אליהם על מנת לקבל תשובה חד-משמעית. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים