האם אתר "סדרות" הוא פיראטי?
שלום. האם צפייה בתכני צפייה ישירה באתר "סדרות" (sdarot) היא לא חוקית? האם אני חשוף לתביעה כצופה? אין אני מכיר את החוקים הקובעים איזהו אתר הוא חוקי או לא ולכן אני שואל. בתודה גלעד
אתר סדרות הוא לא פיראטי רק בגלל שהממשלה אומרת כך אין זה אומר שזה כך
האם הוא חוקי?
שלום רב, אין זה מתפקידי לקבוע אם האתר חוקי או לא, היות וזו שאלה הדורשת בירור מעמיק של פעילות האתר, לרבות קיום אישורים ורישיונות שימוש. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
גלעד שלום, ככלל, יצירות כגון סרטים וסדרות טלוויזיה הינן יצירות המוגנות בזכויות יוצרים, ואין לפרסם אותן ללא אישורו מראש של בעל זכות היוצרים ואיזכורו בהתאם. במידה ובעל האתר לא קיבל את אישורו של בעל הזכות ו/או לא העניק לו את הקרדיט מתאים, הרי שבעל האתר מפר זכויות יוצרים. שאלת אחריות הצופים בטכנולוגיית ה-streaming נידונה בביהמ"ש העליון, אשר קבע שפעולת הצפייה של "משתמשי הקצה" (כלומר הצופים), אינה מהווה הפרה של זכויות יוצרים שכן מדובר ביצירת עותק זמני מותר (סעיפים 26, 47 לחוק החדש). אולם, פסיקה זו התייחסה לטכנולוגיה מסוימת של העברת נתונים. במידה והצופה משתמש בטכנולוגיה אחרת מסוג שיתוף קבצים (דוגמת P2P), הרי שאותו צופה חולק את התכנים עם אחרים וכך הופך ממשתמש פאסיבי לאקטיבי, דבר אשר עלול להעמיד את הצופה בסכנת מפר בתור מפיץ יצירות מוגנות ללא רשות. בברכה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.