לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שימוש בלוגו

האם מותר לי להשתמש בלוגו של פייסבוק או ווצאפ באתר שלי כמו שynet למשל עושים שהם קוראים לשרות הזה הווצאפ הצהוב? כלומר להשתמש בלוגו שלהם ככלי ליצירת קשר. אני רוצה להקים אתר ושבשם שלו תהיה המילה ווצאפ האם זה בסדר? מה דעתך?

עו"ד מיכל לוצאטו

גיל שלום, שימוש בלוגו של אחר לרוב יהווה הפרה של סימן מסחר (רשום או מוכר היטב), וייתכן שגם זכויות אחרות. ישנם שימושים אשר יכולים להיחשב כמותרים, כמו לדוגמה שימוש בלוגו של פייסבוק בתור הייפר-לינק לעמוד פייסבוק, אך זאת בהתאם לתנאים של בעל הסימן. פייסבוק למשל מספקת באתרה את הפרטים בנוגע לשימושים המותרים בלוגו שלה. מעבר לכך, השימוש במילה עצמה (לשאלתך- "וואטסאפ") יכול להיות בעייתי ממספר היבטים, וביניהם הפרת סימן מסחר (גם המילה עצמה יכולה להיחשב לסימן מסחר), הטעיית הציבור/גניבת עין, עשיית עושר ולא במשפט ועוד. העובדה כי אחרים עושים שימוש כזה או אחר בסימן מסחר אינה מעידה על כך שהמעשה מותר, וייתכן כי גורם מסוים רכש רישיון שימוש או הגיע להבנות עם בעל הזכויות, או לחילופין ייתכן כי אותו גורם מבצע גם הוא הפרה. לכן חשוב לפנות לעו"ד, טרם השימוש, על מנת לקבל ייעוץ בנוגע לשימוש הספציפי אשר ברצונך לעשות. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים