אור

זכויות יוצרים על רעיון

היי, יש לי רעיון ממש ממש מקורי בתחום האופנה. אני רוצה לדבר עם כל מיני גורמים כדי לקדם אותו, אבל לפני זה הבנתי שכדאי שארשום זכויות יוצרים על הרעיון. איך עושים את זה, תוך כמה זמן יש רישום וכמה זה אמור לעלות? תודה, אור

עו"ד מיכל לוצאטו

אור שלום, זכות יוצרים אינה ניתנת על רעיון, אלא על דרך הביטוי של הרעיון. בניגוד לזכויות קניין רוחני אחרות, כגון פטנט, סימן מסחר או מדגם, זכות היוצרים אינה טעונת רישום, והיא קמה ליוצר מעת קיבוע היצירה. בישראל אין מנגנון רישום מוסדר (אין "רשם זכויות יוצרים"), אולם ישנם מקרים בהם מומלץ לבצע רישום במדינה אחרת (כגון ארה"ב) מטעמים ראייתיים ואחרים. בכל אופן, אני ממליצה כי תפני/ה לקבלת ייעוץ משפטי מעו"ד המתמחה בתחום, על מנת להבין כיצד להגן על ו/או לפתח את הרעיון שבידך. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים