ליאור

מה התוקף של הסכם ואיך קובעים את הנושאים האם חייבים להסכים על הכל

עו"ד זלינגר יונתן

ליאור שלום, גם בגישור וגם בכל דרך אחרת של הדברות אי אפשר לכפות עליך לדון בנושא שאינך רוצה לדון בו. יחד עם זאת, הדברים הבסיסיים כדי לאפשר תהליך גישור והדברות מוצלח שיגיע לפתרון שהצדדים יוכלו לחיות איתו בשלום וגם יחזיק לאורך זמן הם הגינות, גילוי נאות, שקיפות ופתיחות האחד כלפי השני. אלו הם תהליכים לא קלים והרבה פעמים בהתחלה יש הרבה כעס, עלבון, עוינות וחשדנות אבל משיגים אותם באמצעות התקדמות בצעדים קטנים תוך כדי התהליך ובניית האמון והתקשורת בין הצדדים. מצב בו צד אחד מטיל איסור על דיון בנושא מסויים שמטריד את הצד השני הוא בעייתי מאוד, לא חייבים להסכים על כלום בתחילת התהליך למעט על זה שמנסים לדבר על הכל ולהגיע לפתרונות. לגבי התוקף של הסכם: כשמסיימים את התהליך מגבשים הסכם כתוב ומגישים אותו לאישור בית המשפט ולקבלת תוקף של פסק דין. זה המקום לאמר כי לפעמים מגיעים להסכם חלקי בנושאים מסויימים מבלי להצליח לפתור את כל הבעיות וגם להסכמה כזו יש ערך. לגבי הנושאים שידונו בהם בתהליך הם כוללים ברך כלל את הרשימה הבאה: חלוקת הרכוש בין בני הזוג. גובה המזונות לקטינים (בהתייחס לגילם ובהתייחס להוצאות מיוחדות לאורך הדרך)ונושא המגורים (מדור). משמורת והסדרי ראיה. תהליך הפרידה, הגט ואישור ההסכם. נושאים עקרוניים שישפיעו על חיי הילדים כמו חינוך, דת, מקום מגורי ההורים, הצגת בני זוג עתידיים, התנהלות בחופשות חגים ומועדים לרבות יציאה מהארץ. עניינים פרקטיים של הפרדת חשבונות, חובות והתחייבויות, המנעות מנקיטת פעולות חד צדדיות והתנהלות מול הוצאות שוטפות וחריגות עד השלמת הליך הפרידה. הגדרת מנגנונים לפתרון מחלוקות עתידיות אם וכאשר יהיו כאלו. כל נושא אחר שבני הזוג מוצאים אותו כחשוב. מקווה שהדברים ברורים יותר תודה, יוני