אפרת

אישור נישואין במקום תעודת נישואין

שלום רב, משפחתו של בעלי הוציאה לאחרונה אזרחות פולנית (דוד, אם, אח וכו'). בבואי לטפל לבעלי ולילדים בהוצאת האזרחות התבקשתי להכין כחלק מהמסמכים תעודת הנישואין שלי ושל בעלי. העניין הוא שאני ובעלי התחתנו כדת משה וישראל באיטליה, וקיבלנו במקום תעודת נישואין פסק דין רבני תקף שמאשר את נישואינו ובפסק הדין נכתב מפורשות כי פסק הדין מהווה תעודת נישואין לכל דבר ועניין לרבות לעניין רישום במרשם האוכלוסין. השאלה היא האם תהיה לי איזושהי בעיה להוצאת הדרכון הפולני עבור בעלי והילדים אם יש בידי פסק דין במקום תעודת נישואין? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

פסק הדין צריך להיות מהמקום בו התחתנתם. אם פסק הדין הוא מאיטליה, לא אמורה להיות בעיה.

אפרת

עו"ד זילברברג תודה על התשובה המהירה, רק הבהרה קטנה התחתנו באיטליה בטקס יהודי דתי על ידי רב חב"ד והרבנות בישראל אישרה את הנישואין בפסק דין רבני, כלומר מבחינת הרבנות יש הכרה בנישואין פה. לא קיבלנו אישור מאיטליה על הנישואין שכן לא מדובר בנישואין אזרחיים שם אלא בטקס דתי יהודי שמוכר על ידי הרבנות בישראל אושר על ידי הרבנות בפסק דין המשמש כתחליף לתעודת נישואין ונרשם במרשם האוכלוסין בישראל. האם זה עדיין בסדר? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

שלום, צריך לבדוק את המסמך ולראות בדיוק מה הוא אומר לפני שניתן לתת תשובה.