אבישג

עדכון מצב משפחתי- נישואין לבעלי אזרחות פולנית

שלום, לפני כ7 חודשים קיבלתי את הדרכון הפולני הראשון שלי. לפני כחודשיים התחתנתי בקפריסין ולכן יש לי תעודת נישואין בשפה האנגלית עם אופוסטיל מניקוסיה, קפריסין. בעלי הוא לא אזרח פולני, יש לו אזרחות ישראלית ואמריקאית. איזה מסמכים אני צריכה להציג לשגרירות פולין כדי לעדכן מצב משפחתי ושינוי שם, האם יש צורך לתרגם את תעודת הנישואין שהיא בשפה האנגלית לשפה הפולנית? האם יש צורך לתרגם מסמכים אחרים? ובכלל מה ההליך שעושים מול השגרירות כדי לעדכן את הפרטים הנ״ל? תודה רבה! אבישג

item.Author מנהל הפורום עו"ד ונוטריון זילברברג עמיחי

אבישג שלום, עד כמה שידוע לי לשגרירות הפולנית יש להגיש מסמכים מתורגמים. המסמכים שיהיו עלייך להגיש על מנת לעדכן מצב משפחתי ושינוי שם הם מסמכים כגון: תעודת הנישואין שלך מקורית\עותק נאמן למקור (מתורגם לפולנית) וכן תמצית רישום מלאה ממנהל האוכלוסין בה מופיע שינוי שם (גם כן מתורגם לפולנית). את המסמכים הנ"ל אמורים להגיש בשגרירות והם יעדכנו ברישומים שלהם את מצבך המשפחתי ושינוי שם המשפחה. הליך זה הולך מהר יותר וכרוך בהרבה פחות טרחה מצדך אם תבחרי לעדכן את הדרכון שלך דרך עו"ד מתמחה. בברכה, עו"ד עמיחי זילברברג