• 15 באוקטובר 2017

    שלום רב, הגרין כארד שלי הוא מאז 2009 ויפוג תוקף ב2019 אני טסה כל כמה 2-3 חודשים כל פעם ל3 שבועות,

    האם אני חייבת לפעול לקבלת דרכון אמריקאי? כיצד מחושב זמן השהות שלי שם? האם רק אם אגור שם ברצף או יחשבו לי את פרקי הזמן ששהיתי שם
    והאם ב2019 הם יקחו לי את הגרין כארד? או שניתן לחדשו
    מודה מראש על תגובתך

    15 באוקטובר 2017
  • מנהל הפורום אלכס ברוש 15 באוקטובר 2017

    שלום נעמי,

    כל עוד את שומרת על הגרין קארד (שהות של 3-4 חודשים בארה"ב כל שנה בסך הכל) אז אין בעיה להאריך את הגרין קארד. כמובן, שאם יש אפשרות לקבל אזרחות אמריקאית אז עדיף לעשות כן. לצורך האזרחות יש צורך להיות בארה"ב מחצית מהתקופה הנדרשת (3 שנים או 5 שנים - זה תלוי בבסיס להענקת הגרין קארד) ואף פעם בכל התקופה הזו לא לשהות מחוץ לגבולות ארה"ב לתקופה העולה על שישה חודשים.

    בברכה,
    אלכס ברוש, עו"ד

    15 באוקטובר 2017
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?