דנה

יציאה מארהב לאחר חתונה עם בן זוגי שהוא אזרח אמריקאי .

אני נמצאת על ויזת תייר 5 חודשים ונשאר לי עוד חודש עד שאצטרך לצאת מגבולות ארהב , אני ובן זוגי מעוניינים להתחתן ואז לצאת לבקר את המשפחה בישראל ישר אחרי החתונה ,כלומר לפני שויזת התייר שלי נגמרת האם זה יכול לפגוע בתהליך ? מפני שאנחנו רוצים לחיות בארהב .

עו"ד אלכס ברוש

שלום דנה, לפי החוק יש לבצע את הליך קבלת הגרין קארד על בסיס נישואין לאזרח אמריקאי, מחוץ לגבולות ארה"ב. כלומר, אם את יוצאת בזמן מארה"ב ומתחילה את ההליך מישראל - אז לא תהיה שום בעיה. ההליך לוקח כשנה. אפשרות אחרת שהיא לא מומלצת - היא לבצע את ההליך מארה"ב. במקרה כזה קיים סיכון של גירוש (כי הדבר הוא בניגוד לחוק), וברור שלא ניתן יהיה לצאת מארה"ב עד לקבלת הגרין קארד. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

דנה

תודה רבה על התגובה , בן זוגי חייב להישאר בארהב להמשיך לעבוד , אם אני אחזור לארץ לבד והוא יצטרף אליי אחרי מס חודשים עד שנתגבר על בעיית המרחק והחוקיות לעבוד , זה יהווה בעיה ?

עו"ד אלכס ברוש

שלום דנה, כל עוד את יוצאת בזמן, לא תהיה בעיה. בן הזוג האמריקאי יכול להיות איפה שהוא רוצה... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד