מיכאל

גרין קארד לארצות הברית

יש לי גרין קארד עם סטטוס איחוד משפחות בגלל אבא שלי שהוא אזרח ארצות הברית. לא הייתי בארה'ב שנה וחצי האם אני אוכל להכנס לארצות הברית?

עו"ד אלכס ברוש

שלום מיכאל, לפי החוק - לא. מחזיק גרין קארד שנמצא מחוץ לגבולות ארה"ב מעל שנה - המעמד שלו נשלל. לפעמים, יש אפשרות להחיות את הגרין קארד, אם קיימות סיבות טובות למדוע נאלצת להיעדר מארה"ב תקופה כל כך ארוכה. יש לזכור, כי אם הבסיס המקורי לקבלת הגרין קארד (אבא אזרח אמריקאי) עדיין בתוקף, אז תמיד ניתן יהיה להתחיל את ההליך מחדש. במאמר מוסגר - יצוין, כי לפעמים קורה שפקידי ההגירה עוצמים עיניים בגבול ומאפשרים כניסה לארה"ב למחזיקי גרין קארד בנסיבות דומות למקרה שלך. אבל, זה בתור חריג מאשר כלל (ממש לא כדאי לבנות על זה). בברכה, אלכס ברוש, עו"ד