מעיין

ויתור על גרין קארד לטובת ויזה

שלום, אני תושבת ישראל ובעלת גרין קארד (אימי תושבת ארצות הברית). יש לי גרין קארד בתוקף עד 2022. לפני 7 שנים טסתי להתגורר בארהב ולאחר 4 שנים חזרתי לארץ. מתכננת טיול לארהב בקרוב והבנתי שלא אוכל להשתמש בגרין קארד מכיוון שלא הייתי שם כבר 3 שנים. לכן ניגשתי לקונסוליה להנפיק ויזה. במהלך הראיון הפקידה שאלה מה עשיתי בארהב 4 שנים וכשאמרתי שיש לי גרין קארד שאלה אם אהיה מוכנה לוותר על הגרין קארד לטובת הויזה, כששאלתי האם במקרה של ויתור אוכל לקבל ויזה בוודאות (על מנת שלא אשאר עירומה מכאן ומכאן) היא החליטה לסרב לגמרי לבקשה שלי מכיוון שהיססתי ולא עניתי יש כן על הויתור (לדעתי טבעי לגמרי לחשוב על בקשה כזו!). יש לי עבודה סדירה כבר 3 שנים (שלטענתה לא מכניסה מספיק כדי להצדיק זיקה לארץ) אני סטודנטית, בעלת רכב על שמי וגם משכירה דירה. כרגע אני במצב שבו אני מסורבת לויזה אך גם לא אוכל להשתמש בגרין קארד על מנת לטוס מאחר ולמיטב הבנתי יכולים לסרב לכניסה שלי ברגע שאגיע לארהב ואיני מתכננת להשתקע שם. האם יש לי סיכוי לקבל ויזה במידה ואגש שוב ואוותר על הגרין קארד?

אלכס ברוש, עו"ד

שלום מעיין, בנסיבות שלך יהיה מאוד קשה לקבל ויזת תייר בעתיד הקרוב. כמובן, כי ויתור על גרין קארד יגדיל את הסיכוי, אבל לא ניתן לדעת מראש מה תהיה ההחלטה (בדבר מתן ויזת התייר לארה"ב).אם בכוונותיך להשתקע בארה"ב, אז כדאי לבדוק את האופציה להגיש בקשה לקבלת גרין קארד מחדש (בהנחה שעדיין קיים הבסיס לכך). בברכה, אלכס ברוש, עו"ד