• 6 בינואר 2016

    לגבי אופן מילוי טופס בקשה לראיון לקבלת ויזה

    שלום,
    בהמשך לשאלה ששאלתי פה לפני יומיים . לפני כ 11 שנים הייתי בארהב עם ויזה B1 . היה לי אישור עבודה ל 3 חודשים בהם עבדתי שם. בקשתי הארכה לויזה באמצעות עו"ד ולא קבלתי עדיין תשובה גם כאשר תמו 3 החודשים. טעיתי ובכל זאת נשארתי בארהב עם חוסר מודעות וחשש גדול שאולי לא יאריכו לי את הויזה. בסופו של דבר לאחר 5 חודשי שהיה באררהב החלטתי לעזוב את ארהב כי חששתי שיתכן ואני לא אקבל הארכה לויזה . הגעתי חזרה לישראל ורק אז קבלתי את התשובה של מחלקת ההגירה לגבי בקשת ההארכה שלי ואכן קבלתי הארכה של הויזה אבל למרבה חוסר המזל הארכת הויזה היתה עד עד יומיים לפני מועד החזרה שלי מארהב. כלומר בסופו של דבר הייתי ב over stay של יומיים בדיוק. כמובן שאם הייתי יודע את תום מועד ההארכה שלי אז הייתי מקדים את הטיסה ב 3 ימים וחוסך מעצמי את הoverstay הכל כך מיותר הזה. יש לי את את כל המסמכים שמראים את טופס הארכת הויזה וכל שאר האישורים והמסמכים שהיו מנסיעה זו לפני 11 שנים. עכשיו 11 שנים אחר כך אני בעבודה מסודרת כבר כמה שנים ובמסגרת העבודה אני צריך לעבוד בארהב למשך כשבוע עבודה אחד ובהמשך אני אמור לטוס כל חצי שנה בערך לשבוע עבודה בארהב. כעת אני ממלא את טופס הבקשה לויזה חדשה שאחריה יקבע לי ראיון בשגרירות ורציתי לברר איתך מה מומלץ לרשום בטופס הבקשה לויזה לגבי השאלה - האם היית בעבר בשהיית יתר בארהב. האם מומלץ לרשום שכן הייתי באוברסטיי ולרשום שזה היה רק יומיים של שהיית יתר עקב תום לב ואי מודעות שלי שאני באוברסטיי ושאני אספק מסמכים שיש לי לגבי נושא בראיון כמו טופס ההארכה שיש לי ורישום כניסות ויציאות מהארץ בכל 20 השנים האחרונות. או שלדעתך מומלץ לרשום בטופס שלא הייתי באוורסטיי כי מדובר רק ביומיים של אוברסטיי לפני המון שנים ??
    תודה רבה,
    שי.

    6 בינואר 2016
  • מנהל הפורום יהושע פקס, עורך דין 7 בינואר 2016

    לגבי אופן מילוי טופס בקשה לראיון לקבלת ויזה

    שלום שי,

    אתה נדרש לכתוב את האמת בטופסי בקשה לקבלת ויזה לארה"ב. שים לב כי אם רשויות ההגירה לארצות הברית בשגרירות האמריקאית מגלים שקרים בטופס, אתה עלול לעמוד בפני סיכון של שלילת אפשרות להיכנס לארצות הברית לצמיתות. כפי שעניתי לך בפעם הקודמת, בגלל הזמן הארוך שעבר, שהיית היתר הקצרה והנסיבות המקלות - לא אמורה להיות לך בעיה לקבל את הוויזה. בכל בתנאי שתצליח להוכיח זיקה חזקה לישראל כיום. לשם כך מומלץ להביא כל מסמך שמראה כי מרכז החיים שלך בארץ ויש לך סיב טובה לחזור לישראל בזמן.

    בברכה,

    7 בינואר 2016
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?