• 31 בינואר 2016

    ויזת הגירה משפחה לארה"ב

    שלום
    יש לי אחות אזרחית ארה"ב ואני מעוניינת להגיש בקשה לויזת הגירה ע"ס כך
    השאלה שלי היא האם בקשת ויזת ההגירה עלולה לחבל בקבלת ויזת תיירות רגילה בהמשך?
    כלומר לאחר שבקשת ההגירה מאושרת ואני נכנסת לרשימת ההמתנה, האם עלולה להיות לי בעיה לקבל ויזת תיירות רגילה בזמן ההמתנה בשביל לבקר את אחותי?
    אשמח לדעת האם עדיף לי להוציא ויזת תיירות רגילה לפני הגשת הבקשה בהנחה שארצה לבקרה בעשר שנים הקרובות?
    תודה:)

    31 בינואר 2016
  • מנהל הפורום יהושע פקס, עורך דין 1 בפברואר 2016

    ויזת הגירה משפחה לארה"ב

    שלום לילי,

    זמן ההמתנה עבור אישור הליך הגירה לארצות הברית, וקבלת גרין קארד, על סמך אחותך אזרחית אמריקאית צפוי להיות ארוך מאוד. כרגע ממתינים כ- 12 שנים עבור ההליך, ולא ברור האם ההליך יתקצר בעתיד. פקידי רשות ההגירה לארצות הברית יודעים עובדה זו, לכן לא סביר כי ימנעו את הכניסה שלך לארה"ב באמצעות ויזת תייר לארה"ב למשך זמן כה ארוך. כל זאת כמובן בהנחה שאין לך עבר של שהייה לא חוקית באר"הב, ותוכלי להוכיח קשר חזק לישראל דרך עבודה, נכסים וכדומה. הם צריכים לראות שיש לך סיבה לשוב לישראל טרם פג תוקף ויזה לארה"ב ולא תשהי שם שלא כחוק. קבלת ויזת תיקור / תיירות בארה"ב מבוססת על האפשרות להוכיח זיקה חזקה לישראל.

    בברכה,

    יהושע פקס, עורך דין

    1 בפברואר 2016
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?