שאלה לגבי ויזה לארהב וגרין קארד
שלום רב , יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכל לעשות לי לסדר בהם הייתי לא חוקית שנתיים בארהב לפני 8 שנים . מאז לא ניסתי להיכנס וכשיצאתי לא קיבלתי חותמת שחורה . הייתי רוצה להוציא ויזה חדשה ולבקר את משפחתי שם . האם צריך לחכות 10 שנים עד שמנסים להוציא ויזה חדשה ? או שכדי להגיש בקשת חנינה לארהב ? אציין שבזמנו הייתי בת 18 וקיבלתי החלטה מטופשת ולהישאר מעל המותר כיום אני נשואה +ילדים יש לנו בבית משכנתא וחיים שלמים בארץ . שאלה נוספת יש לי 4 אחים כולם אזרחי ארהב . אני יודעת כשילד מבקש הורה לגרין קארד זה תהליך נורא מהר .וכשאח מבקש אח זה יכול לקחת מעל 10 שנים . רציתי לדעת במידה ואחים שלי מבקשים אותי בארהב כשאני שם אם זה לוקח מהר יותר (פחות מ10) ? האם התהליך קל יותר ?

שלום שרון, עקב שנתיים שהייה לא חוקית ללא ויזה בארה"ב, תדרשי להמתין 10 שנים, טרם אפשרות לחזור לביקור כתיירת בארה"ב, או להגיש בקשה לקבלת חנינה (Waiver) לפני. נראה כי עקב הגיל הצעיר שלך כאשר שהית בארה"ב שלא כחוק, פלוס הקשר החזק שלך כיום בישראל תוכלי לקבל אישור, אבל צריך לבדוק את המקרה באופן פרטני. נכון שכיום אח אזרח אמריקאי שמבקש גרין קארד עבור אח זר, זמן ההמתנה הוא בסביבות 12 שנים. ממליץ לך להתקשר למשרד לקבוע פגישה לשוחח על המשך טיפול בתיק. שבת שלום, יהושע
אתה ממליץ לנסות להוציא ויזה ובמידה ולא אקבל אז להגיש בקשת WAIVER ? או כבר להגיש בקשה ? תודה רבה