• 11 בספטמבר 2016

    הכרה בשינוי הדעה של אדם

    עו"ד יהושע שלום,

    עפ"י חוק ההגירה האמריקני (וזאת עפ"י מה שהבנתי בלבד),
    אדם יכול לשנות את דעתו לאחר 60 ימים, ולכן ניתן להתחיל תהליך של שינוי סטטוס בתוך ארה"ב למי שהתחתן עם אמריקאית או ההיפך.

    האם על בסיס חוק זה, אני יכול להכנס לארה"ב כתייר ולאחר חודשיים "לשנות את דעתי" ולבקש שינוי סטטוס על סמך איחוד משפחות? (אחי אזרח ארה"ב).

    תודה,

    איציק

    11 בספטמבר 2016
  • 12 בספטמבר 2016

    הכרה בשינוי הדעה של אדם

    שלום יצחק,

    באופן כללי, המהלך לא מומלץ בכלל. כשנכנסים בתור תייר לארה"ב, נמצאים תחת הצהרה שאין כוונות להשתקע, וברגע שמנסים לשנות את הסטטוס בארה"ב, הדבר עלול להיחשב למעין רמאות. העניין של ה-60 יום, הוא בגדר ניסיון להצביע על כך שבתוך התקופה האמורה, התייר שינה את דעתו. כמובן, כי ההחלטה הסופית נתונה בידי רשויות ההגירה, אבל כפי שהניסיון שלנו מראה, אחד לכמה תיירים שמבצעים את המהלך, מסתבכים עם רשויות ההגירה ומגורשים מארה"ב לתקופות די ארוכות.

    בברכה,
    יהושע פקס, עו"ד

    12 בספטמבר 2016
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?