אנונימי

ויזה לבעלי רישום פלילי

האם אדם שיש לו הרשעה בעבירת עוון מלפני 10 וחצי שנים (העבירה התיישנה אך טרם עברה תקופת המחיקה כפי שמופיעה בחוק) וכעת הוא מעוניין להגיש בקשה לויזת עבודה, עליו לדווח על כך בעת מילוי הטפסים? וכן, האם לדעתך יאשרו לו את הויזה או שהוא יסורב? תודה.

אלכס

לא יודע למה תשובה כזאת נותן עורך דין מלומד אבל אני עם 4 הרשעות קודמות על סמים וגניבות זכיתי בגרין קארד וממש חודשיים לפי ההגשה ההרשעות התיישנו אך לא נמחקו וכשביקש הקונסול את העבר הפלילי הוא קיבל דף שרשום שם אין הרשעות פליליות וראיתי זאת בעיניים כי העורך דין שלי קיבל את העותקים של הדפים אז שלא יעבדו עליכם כשעבר 7 שנים מיום ההרשעה לאף אחד חוץ מגורמי בטחון וכל מיני גופים ממשלתיים של מדינת ישראל אין מידע ורשום שהכל נקי אז תתיעץ עם עורך דין עם נסיון ולא עם כל אחד שממציא דברים

עו"ד אלכס ברוש

שלום רב, למרבה הצער, לצורך דיני ההגירה לארה"ב - אין התיישנות. לכן, יש לציין כל עבר פלילי, על כל המשתמע ... לצורך הערכת הסיכויים שלך לקבלת הויזה, הכל תלוי בסוג העבירה, הנסיבות וכיו"ב... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד