אפרת

מינוי מנהל עיזבון במסגרת סכסוך ירושה

אנחנו 3 אחים שנמצאים בריב קשה בגלל ירושה. לא נשארה צוואה. שני האחים שלי, כל אחד מהם חושב שמגיע לו לקבל חלק גדול יותר מהירושה ולא מוכן להתפשר. האם כדי להגיע להסכם ולהשאיר את הבלאגן הזה מאחורינו אני יכולה לבקש למנות מנהל עיזבון שינהל ויקבע את החלוקה של הירושה בצורה הוגנת כדי להימנע מללכת למשפט ולגרור את זה שנים?

עו"ד אתי סדיס

שלום רב מנהל עיזבון אינו מוסמך להכריע כיצד תחולק הירושה. החלטה זו נתונה רק לבית המשפט. עם זאת, ככל שיש סכסוך בין הצדדים חשוב למנות מנהל עיזבון נייטרלי המנותק מן הסכסוך אשר ישמור על שווי העיזבון עד לחלוקתו וימנע הברחת רכוש מן העיזבון. לעניין פתרון הסכסוך עצמו זה לרוב מסובך וכרוך בפרטים רבים ולכן אוכל לענות רק אם תתקשרי ותספקי פרטים נוספים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות