עופר

תפקידו של אפוטרופוס על יורשים קטינים

שלום, האם פירוק שותפות שהאב שנפטר היה שותף בה וכספי ממכר החלק שלו אמורים להיות מנוהלים ע"י האפוטרופוס עבור ילדיו הקטינים? איך מגישים בקשה לאשור עסקה שהכספים המגיעים ממנה אמורים להתחלק בין כל יורשיו שחלקם קטינים? האם ניתן להגיש בקשה לביה"ד לענייני משפחה לאשור על ידי האם בלבד? תודה רבה

עו"ד אתי סדיס

האפוטרופוס אמור לנהל את עסקת המכר בשם הקטינים וכן את כספי התמורה בגין המכר. אך פעולות האפוטרופוס צריכות להיות מאושרות מראש על ידי בית המשפט לעיניני משפחה וזאת בהתאם לחוק הכשרות והאפוטרופסות הקובע כי כל עסקת מקרקעין או עסקה מעל 50,000 ש"ח שמבצע אפוטרופוס על חסוי/קטין צריכה לקבל אישור מראש של בית המשפט.האם שהיא האפוטרופוס על הקטינים יכולה להגיש את הבקשה לבית המשפט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות