גל

שאלת זכות הירושה בין בני זוג פרודים

אני ואשתי פרודים בשנתיים האחרונות והיא נמצאת במצב קשה מאוד בבית חולים. יש לשנינו 2 דירות בבעלות שנינו ואין לנו ילדים. אין לנו צוואה לאשתי יש הורים האם מכיוון שאין צוואה חצי מהרכוש ששייך לה יעבור להורים שלה ואני אצטרך להתמודד מולם? מה עליי לעשות כדי להימנע ממצב שבו אני צריך להיות שותף על הנכס שלי עם ההורים שלה?

עו"ד אתי סדיס

חוק הירושה קובע כי יורש של אדם יהיה בן זוגו המתגורר עמו במשך מעל לשנה תחת אותה קורת גג ומנהל עמו משק בית משותף. על פניו נראה כי התנאים הנ"ל אינם מתקיימים, ואין לשלול מצב כי בית המשפט יקבע שאינך יורש של אשתך שממנה אתה חי בנפרד. הייתי מציעה לך להגיע להסדרים עם אשתך ככל הניתן בטרם לכתה לעולמה לגבי אופן החלוקה ביניכם. כן הייתי מציעה לערוך צוואות רלוונטיות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות