דורית

תאונת אופנוע

הבן שלי וחברה שלו נסעו על האופנוע שלו (הוא נהג) והתחלקו על כתם שמן. לבן שלי נשברה היד ולחברה שלו נשברו 2 צלעות ויש לה כאבים בברך. היא יכולה לתבוע את הבן שלי ? מה לעשות ?

קרן ברק, עורכת דין

שלום דורית, בהנחה שלבן שלך יש ביטוח חובה ברכב, הרי שחברה לא יכולה לתבוע את הבן שלך והיא מכוסה תחת ביטוח החובה. על חברת הביטוח המבטחת את האופנוע בביטוח חובה לפצות את הבן שלך והחברה שלו בגין המגבלות שהשבר ביד גורמות לו הן במישור ההוצאות שהוא הוציא ויוציא והן במישור של הפסדי ההשתכרות הנגרמים לו וישגרמו לו.