יובל

חירש זכאות לנכות כללית

שלום אני חירש (כבד שמיעה )לחלוטין. ביטוח לאומי קבע לי 100% נכות רפואית אבל אני לא מקבל קצבה מה עושים ?

קרן ברק, עורכת דין

שלום יובל. עקרונית יש להבדיל בין שני סוגים של נכויות שקובע הביטוח הלאומי בתחום הנכות הכללית. הסוג הראשון הוא דרגת הנכות הרפואית. בסוג זה בוחנים את מצבך הרפואי מול ספר המכיל את דרגות הנכות המתאימות למצבך. לאחר מכן ובהנחה ועברת את הסף הנדרש (40% ולפעמים 60%), נבדקת דרגת אי הכושר שלך - שהיא המבחן הקובע אם וכמה קצבה תקבל. יש להראות שדרגת אי הכושר שלך היא לפחות 60% כדי להיות זכאי לקצבה. בתחום החירשות יש צורך להראות באופן מיוחד כיצד המגבלה הרפואית מפריעה לכושר ההשתכרות.