זינו

סרטן עור בעבודה

אני עובד כמציל בחוף הים כבר 20 שנה. לאחרונה אובחן אצלי סרטן עור ונאמר לי שביטוח לאומי מכיר במחלתי כמחלת מקצוע מה זה אומר ומה אני צריך לעשות?

קרן ברק, עורכת דין

סעיף 85 לחוק הביטוח הלאומי מאפשר "לקבוע בתקנות שמחלה פלונית היא מיום פלוני מחלת מקצוע, אם לפי אופייה וגורמיה של אותה מחלה יש לראותה, לדעתו, כסיכון מקצועי" וכמו כן "לקבוע בתקנות נסיבות שבהן מחלה פלונית היא בחזקת מחלה שבה חלה המבוטח עקב עבודתו כל עוד לא הוכח ההפך.." מחלת סרטן העור נמצאת ברשימת המחלות אשר עשויות להיות מוכרות כמחלות מקצוע. בתביעה להכרה במחלת מקצוע יש להראות קשר בין המחלה לבין אופי העבודה ולשכנע כי המחלה נקבעה עקב העבודה. לקריאה נוספת מורחבת בנושא: http://www.lbl.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%94.html. רפואה שלמה!