ברוך מצליח

תאונת עבודה או מחלת מקצוע?

אני בן 64 כ-ארבעים שנה , לאחרונה בנוסף nrhoגלילי נייר כ17 ק"ג לפני ככחודש לאחר הרמת קופסא חשתי בכאב ולא התייחסתי לכך , לאחר שלושה ימים גברו הכאבים וקבלתי חופש מחלה , לא הגשתי טופס נ250 . בצעתי אולטראסאונד , ועד הלקבלת התשובה עבדתי כשבוע . קבלתי תשובה שיש קרע חלקי בכתף יד ימין ברוחב 6מ"מ וקבלתי שוב חופש מחלה עוד חודש + פזיוטראפיה .אני מעוניין לדעת האם אני יכול להגיש כעת תאונת עבודה ? או מחלת מקצוע ? ומה ההבדל ביניהם ? או האם אפשר להגיש את שניהם ? מודה לכם מראש על תשובתכם .

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה תבו

שלום לך. ישנם פרטים חסרים בתיאור הסיפור שלך, אבל אם הבנתי נכון, מדובר בתאונת עבודה. ניתן להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי בכדי שיכירו לך בתאונה כתאונת עבודה ולאחר מכן לבקש דמי פגיעה עבור התקופה שהיית בחופשת מחלה (עד שלושה חודשים).כשהנזק בכתף יתבהר, ניתן להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי בכדי שיקבעו לך נכות כתוצאה מתאונת העבודה. מחלת מקצוע- כשמה כן היא, דבר נפרד, נזקים אשר נגרמו כתוצאה משנים של עבודה מאומצת וממושכת ולא מתאונה (לדוגמא: צרידות של מורה בבית ספר). לפי התיאור שלך, אין המדובר במחלת מקצוע אלא בתאונת עבודה. מומלץ מאוד להתייעץ עם עו"ד מומחה בתחום. בהצלחה!