ניבר

תצהיר לגבי נסיבות התאונה

שלום, הייתה לי תאונת דרכים עצמית : מייד כשיצאתי מהרכב מעדתי ונקעתי את הקרסול. לא היו עדים. פניתי לקופ"ח לקבל טיפול רפואי ראשוני ודיווחתי במשטרה. לפני חצי שנה סיימתי פיזיותרפיה שלחתי מכתב דרישה לחברת הביטוח עם כל המסמכים הרלבנטיים לתאונה. בהתחלה ביקשו שאשלח להם העתק של דו"ח התאונה שמלאתי בתחנת המשטרה. אגב, בשדה של תיאור התאונה שבדו"ח התאונה רשמתי : "חניתי את הרכב ונפלתי ביציאה ממנו" אתמול חברת הביטוח פנתה אליי בבקשה שאשלח להם תצהיר לגבי נסיבות התאונה (למרות שבדוח התאונה שמילאתי במשטרה רשמתי כיצד אירעה התאונה). שאלות: 1. האם ההתנהלות של חברת הביטוח מקובלת? למה לא ביקשו את הכל מראש ?כל פעם מבקשים משהו חדש .. 2. התאונה אירעה לפני כשנה, איני זוכר אם החוקר בכלל לקח ממני עדות לגבי נסיבות התאונה אולם במידה וכן ייתכן שהתצהיר שאתן לחברת הביטוח לא יהיה זהה במאת האחוזים למה שאמרתי לחוקר. מה עושים? האם אפשר לכוון אותי מה עליי לרשום לגבי נסיבות התאונה? איני מעוניין לפרט כדי שחברת הביטוח לא תנסה להתחמק מפיצוי. תודה, ניבר

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה תבו

שלום לך. התנהלות חברת הביטוח מקובלת, כל עוד דרישותיה הן בגדר הסביר ובגדר הזמן הסביר לבדיקת חבות התביעה. התאונה שעברת והמקרה עליו אתה מספר, זהו מקרה קלאסי לשכירת עו"ד מומחה בתחום על מנת שידריך אותך בשלבים בהם אתה נמצא וכן בנוגע לגרסה שנתת לחברת הביטוח. חשוב מאוד להידבק לאמת ולגרסה אחת, במידה וישנם כמה גרסאות, הדבר יכול להוות עילה לדחיית התביעה ע"י חברת הביטוח. בהצלחה!!