מיכל

חוזרי המפקח לעומת הוראות כל דין לנוכח סעיפי החוק שלהלן

בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) 2005, בסעיף 16 שם רשום בין היתר, ציטוט: "....הוראה בתקנון קופת גמל הסותרת הוראה לפי חוק זה או הסותרת הוראת כל דין אחר כאמור, לא ינהגו לפיה, ויראו כאילו נקבעה במקומה ההוראה לפי חוק זה או הוראת הדין, לפי העניין." כך שלפי החוק הוראת כל דין לרבות הלכה משפטית גוברת על הוראה בתקנון. שאלתי היא: ברצוני לטעון שלפי החוק שלעיל, לא רק התקנון אלא גם חוזרי המפקח על הביטוח המוצאים לצורך שינוי התקנון , גם עליהם גוברת הוראת כל דין. האם ניתן לטעון זאת על סמך זה שהתקנון בעצם משקף ואת הוראות הממונה בחוזריו, ונכתב לפי ההוראות בחוזרים? מה ניתן לטעון על מנת להחיל את המפורט בסעיף 16 לעיל בחוק שלעיל, לא רק על התקנון אלא גם על חוזרי המפקח שנועדו לשינוי התקנון? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה תבו

שלום לך. שאלתך אינה מובנת. ממליץ לך לשאול את שאלתך בצורה של מקרה. אנא הסבירי את המקרה בבקשה.