רום אלמר

אם הכלבה שלי נבחה על כלב, ואותו כלב נבהל וגרם לאישה ליפול, מי צפוי לתביעה?

שלום, רציתי לדעת מה האחריות שלי, והאם לצפות לתביעה נגדי במקרה הבא: הכלבה שלי היתה לידי, קשורה ברצועה בפארק ציבורי. הכלבה שלי השתחררה מידי, כאשר עדיין רתומה לרצועה, ורצה במעגלים (שיחקה). לפתע ראתה כלב, רצה אליו, ונבחה על הכלב. אותו כלב נבהל, רץ אחורה, נתקל באישה והפיל אותה. האישה נשרטה מהנפילה ונקרעה לה נעל. כמובן שהתנצלתי והצעתי לרכוש עבורה נעליים חדשות, היא התעלמה ואמרה שזה לא בסדר והיא תעשה מזה סיפור גדול. - האם האחריות היא שלי כאשר כלב אחר גרם פיזית לנפילתה? - אם כן, האם האחריות היא רק שלי? האישה ביקשה ממני פרטים, אבל לא ביקשה מבעלי הכלב שהפיל אותה. - מה כדאי לי לעשות בשלב זה? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה תבו

שלום לך. ראשית, ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בנזיקין על מנת שיעבור על פרטי המקרה בדייקנות ויחווה דעתו. על קצה המזלג: על פניו, הצעתך לרכוש לה נעליים חדשות גרמה לכך שאתה מודה שאתה אשם בנזק שנגרם לה. שנית, על פי חוק, אסור לכלב להתרוצץ חופשי חופשי מבעליו. עם זאת, איני חושב שהמדובר בתביעת נזיקין גדולה עקב הנזק הקל שנגרם לה. אולם, חוזר ואומר, ממליץ לך, ככל שתגיע פניה מהאישה לפיצויים, להתייעץ עם עו"ד מומחה בתחום. בהצלחה!