גיל מם

אפשרות תביעת מאבטחים בקניון על תקיפה

בתאריך 21 ליוני ביקרתי בקניון איילון. ראיתי שני לובשי מדים הנראים כאריתראים בקומה השלישית של הקניון. שאלתי אותם האם הם אריתראים או אתיופים, והם התחמקו מהתשובה. שאלתי שוב ושוב הם לא ענו. שאלתי פעם שלישית בטון רגוע וענייני, והם התחמקו, אז אמרתי להם "אז אתם אריתראים" ופניתי ללכת מהמקום. אבל הם בתגובה קראו אחריי שאני מעוכב, אחד מהם הזעיק תגבורת במכשיר קשר. אני מיהרתי להמלט במעלה המדרגות, והם נצמדו אלי מאחור באופן מאיים. הוצאתי סמארטפון כדי לצלם אותם, ואחר מהם ניסה לחטוף אותו תוך שהוא מעקם את ידי. המשכתי לעלות במדרגות כדי להתחמק מהם והם המשיכו להצמד אלי כשאחד מהם דוחף אותי מהצד. המדרגות תלויות מעל תהום שבסופה הקומה השלישית ולכן חששתי ועצרתי ושוב ניסיתי לצלם. שוב אחד מהם היכה בידי ומנע ממני לצלם. ניסיתי להמשיך ולברוח במעלה המדרגות ואז אחד מהם עקף אותי והשני תקף אותי באגרסיביות, אחד בידיי וניסה לעקם את הסמארטפון תוך שהוא מאיים שישבור אותו. צעקתי בקול "אל תגע בי, אל תגע בי", כדי למשוך תשומת לב. מאוחר יותר הבנתי שהם עשו את זה כדי לצלם אותי, בתקווה שאגיב בתוקפנות. לאחר מכן הצלחתי להשתחרר מהם - וליתר דיוק הם הפסיקו להצמד אלי - ורצתי במהירות לעבר המעלית. אז הגיעו כמה עשרות מאבטחים, הקיפו אותי באופן מאיים והודיעו לי שאני מעוכב עד לבוא המשטרה. המשטרה הגיעה לאחר כשעה אותה ביליתי בחדר מדרגות מוזנח. שאלתי היא האם יש כאן עילה לתביעת הקניון על תקיפה ועיכוב בלתי מוצדקים, מאחר שהמאבטחים האריתראים אינם אזרחי ישראל ולכן אין להם זכות חוקית לעכב אותי, אזרח ישראלי חוקי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה תבו

שלום לך. שאלתך אינה מתאימה לפורום זה. ממליץ לך להפנות את שאלתך לפורום בדין הפלילי. בהצלחה!