שלי

ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ

שלום, אני חייבת עזרה . חבר שלי לא נולד בארץ והכיר בחו״ל בצעירותו מישהי ישראלית. עם השנים הוא התחתן איתה ועברו לגור בארץ וכיום הם פרודים בתהליכי גירושין וילד בן 9. (גרים באותה עיר בארץ). כרגע אני גרה איתו בדירה של מטר על מטר ותנאים בלתי אפשריים! פרודתו עשתה לו צו עיכוב יציאה מהארץ כי היא מפחדת שהוא לא ישלם מזונות (והוא משלם קבוע לפעמים באיחור של מס׳ ימים אך משלם), 4 שנים הוא לא ראה את המשפחה שלו, הוריו מבוגרים מכדי לבוא לארץ ובימים האחרונים גילו אצל אבא שלו סרטן. הוא השתגע לגמרי ובגלל שהוא לא מכיר פה אף אחד לא ממש יש אפשרות למצוא 2-3 ערבים שיחתמו לו ושייסע למשפחתו לחודש -+ אני חייבת למצוא פיתרון איך לעזור לו להגיע אליהם לפני שהוא יתאבד, נ.ב דיבר עם אישתו לגבי אביו והיא ענתה לו בתגובה ״לא נורא תתגבר״ ככה שגם אם נתחנן מולה היא לא תבטל לפרק זמן קצר את הצו. מה ניתן לעשות? ועוד בכללי הוא בכלל לא יליד הארץ אין לו פה כלום, ובכל זאת תקוע פה.

עידית פוליבודה, עו"ד

שלום רב, לצערי השבתי לפנייתך ביום פרסום הודעתך אך כעת אני מגלה כי תשובתי לא עלתה. ממליצה לחברך לפנות ללא דיחוי לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי שכן ניתן לפנות לביהמ"ש ולקבל היתר לצאת מהארץ בהפקדת ערבויות מתאימות או אישור ערבים לחזרתו. העניין אינו תלוי אך ורק בטוב ליבה של האישה.