משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתביעות סלולרגידול החוב מ-10 ש"ח בפברואר 2018 ל-257 ש"ח ביוני 2018
חזרה לפורום

גידול החוב מ-10 ש"ח בפברואר 2018 ל-257 ש"ח ביוני 2018

נטש
נטשה כשר

שלום רב. היה על שמי קו טלפון בחברת גולן טלקום עם חבילה של 10 ש"ח לחודש (שיחות בלבד). בפועל הטלפון היה ברשות אבי בקשיש והוא גם שילם את החשבונות על הקו באמצעות כרטיס האשראי שלו. בחודש ינואר 2018 הוא החליף את כרטיס האשראי, עזרתי לו להעביר את הוראות הקבע, אך נשכח ממני אותו קו הטלפון של גולן טלקום. בפברואר 2018 פנתה אלי חברת גולן טלקום באי-מייל ש"נוצר לי חוב", ושהם מנתקים אותי מהשירות שלהם. אך לא היו בהודעה פרטים על מספר טלפון, סכום החוב וכו' - שום דבר. לא הבנתי איזה חוב יש לי אצלם, שכחתי שיש על שמי קו טלפון אצל אבא שלי, חשבתי שמדובר בטעות. הטלפון של אבא שלי לא היה בשימוש, ולכן כלל לא שמנו לב, שהוא מנותק! במאי 2018 קיבלתי מכתב מעורך דין על חוב שיש לי, שהתווסף לו קנס של 69 ש"ח, היו במכתב גם פרטים נוספים - אז "נפל לי האסימון" והבנתי באיזה חוב מדובר! תכננתי להסדיר את החוב מול חברת עורכי הדין כאשר אהיה אצל אבא שלי, אולם בפועל זה קרה רק ביוני 2018, כשיצרתי איתם קשר טלפוני. התכוונתי לשלם את החוב של 10 שקלים והקנס של 69 ש"ח, אך אז התברר לי שהחוב כבר גדל ל-257 ש"ח כי התווסף לו "סכום מופחת" של ה"טיפול בגבייה" של 178 ש"ח! עכשיו... אני יודעת שמדובר לכאורה בעניין פעוט... חוב של 10 ש"ח גדל ל-257 תוך מספר חודשים - אולי זה לא "ביג דיל", אך אני מרגישה שיש כאן איזה "שוד לאור היום"... אני מרגישה שזה מעצבן ולא צודק! האם אמנם זה חוקי מה שהם עושים? מותר להם לגבות קנסות כאלה - על חוב של 10 ש"ח??? הם מאיימים עלי שאם לא אשלם תוך מספר ימים יעשו הוצאה לפועל והחוב יגדל לאלפי שקלים...