תובענה ייצוגית בגין "ביטוח תיקונים" של חברת פלאפון
אני לקוח חברת פלאפון, במהלך השנים האחרונות רכשתי מספר מכשירי טלפון מסוג אייפון אותם ביטחתי דרך שירות שניתן ע״י חברת פלאפון. במשך השנים לא נזקקתי לשום טיפול ביטוחי, עד לאחרונה. כשהגעתי למרכז השירות ביררתי מה כולל הביטוח, נציג החברה אמר שהביטוח כולל את כל התיקונים פרט לקורוזיה או אובדן/ גניבה של המכשיר. שלחתי את הטלפון שלי לתיקון (אייפון) עם תקלה בלחצן הבית וכן מסך שבור. למחרת התקשרו ממרכז השירות ואמרו לי שלא ניתן לקבל טיפול עבור המכשיר כיוון שהתיקון לא אפשרי , ניתן לתקן את המכשיר אך לא את לחצן הבית (תיקון חלקי) כמובן שסירבתי. הלכתי לפגוש את המנהלת של מרכז השירות וביקשתי מכשיר משומש משוחזר כתחליף לטלפון שנשלח לתיקון, מנהלת המרכז טענה שזה לא חלק מהאחריות וזו בעיה שלי. ביקשתי את החוזה שחתמתי עליו כשעשיתי ביטוח לטלפון ובחוזה כמו רשום שחברת פלאפון לא אחראית על מכשיר ״שאינו ניתן לתיקון״ מה המשמעות של אינו ניתן לתיקון? אין רשימה של תקלות שחברת פלאפון קובעת שהיא לא מתקנת והתיקון אינו נכלל, זה תחום אפור ורחב שבחברת פלאפון משקרת ללקוחות! כעקרון במצב היפותטי מחר בבוקר מנכ"ל פלאפון יכול להחליט שתיקון מסך נחשב״ כאינו ניתן לתיקון״ (עלות יקרה מידי) או בעקבות חוסר ברכיב מסוים "התקלה אינה ניתנת לתיקון" והביטוח לא תקף. עוד נאמר לי ע"י מנהלת המרכז שאני יכול להיכנס לאתר של אפל ושמה אחפש מה כולל הביטוח. המצב כרגע הוא שהמילים "אינו ניתן לתיקון" זה בעצם סל שכל עוד חברת פלאפון מחליטה שהתיקון לא כלכלי או לחלופין יתכן שבאמת לא ניתן לתקן את המכשיר אבל אין שום עדכון ללקוח מה כולל הביטוח שבעבורו שילמתי דמי מנוי חודשים. אלמלא הייתי יודע /הביטוח שבעבורו אני משלם מזכה אותי רק בתיקון מסך הייתי לוקח ריזיקה שישבר לי המסך ואשלם סכום גבוה יותר כתשלום חד פעמי. אשמח לצרף תצלום של החוזה לביטוח בעת רכישת הביטוח והטלפון ובתצלום זה אין שום אזכור לסל הגדול "אינו ניתן לתיקון" או להפניה לחברת אפל לטענת מנהלת מרכז השירות. אשמח לדעת אם יש עוד אנשים שחוו בעיה מול חברות סלולר בעת הפעלת ביטוח תיקונים. כמו כן אשמח לשמוע חוות דעת לגבי המשך טיפול משפטי בנושא. לא ייתן שלקוחות רבים ישלמו מידי חודש על ביטוח שלא מפורט בו הזכאות.