שיחרור כספים מקופת גמל
שלום רב יש לי קופת גמל בסכום לא גדול, בזמן שעבדתי במעון נעמת לפני יותר מ- 20 שנה. זה כנראה הפרשה של הפיצויים (אין לי ככ מושג זה מה שהם אומרים) בכל מקרה מגיעים לי דפים הביתה מחברת הביטוח, החברת ביטוח אמרה לי לגשת לנעמת. ותמיד עונה לי שם מישהו שאומר שכבר קיבלתי את הפיצויים במשכורות. ואני לא זכאית לקבל את מה שיש. כך יוצא שיש כסף על שמי שאין לי מושג מה החוק אומר. אשמח מאוד לתשובה בהקדם.
הפקדות בקופת גמל לפיצויים - הינן הפקדות המבוצעות על ידי מעסיק לקופת הגמל "על חשבון" פיצוי הפיטורים להן יתכן והעובד יהיה זכאי בעת סיום ההעסקה (יתכן, משום של כל סיום העסקה מזכה בפיצוי פיטורים). ההפקדות מבוצעות מכוח הסכם העבודה החל במקום העבודה (במקום עבודה שבו יחסי העבודה הינם יחסים קיבוציים כגון נעמת- יחול הסכם קיבוצי) וההסכם קובע הוראות לענין הזכאות להפקדות, שיעורי ההפקדות הזכאות לכספים שהצטברו בקופה והתנאים לקבלתם. בפועל, כעת יש קופת גמל שבמסגרתה נצברו על שמך סכומים כסף. במצב דברים זה הדרך לבירור הזכאות היא להגיש תביעה פשוטה לביה"ד לעבודה שבה הנתבעת היא קופת הגמל ולדרוש את הכספים. קופת הגמל תבקש ככל הנראה לצרף כצד את המעסיק (נעמת) על מנת לקבל את עמדתו לקבלת הכספים ומשם תדעי טוב יותר את מצבך. בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון