רובי

ניוד קרן השתלמות מקופה שכירים לקופה עצמאיים

יש לי קרן השתלמות בחברה א' , שנפתחה לי כשכיר ואין אליה הפקדות. במקביל, פתחתי בחברה ב' קרן השתלמות לעצמאיים. האם לאחר הפתיחה בחברה ב', בשלב כלשהו בעתיד, אוכל לנייד את הכספים מחברה א' (קופת שכירים) לקופה החדשה (לעצמאיים) בחברה ב' ? או שחברה ב' תצטרך לפתוח לי קופה נוספת עקב הניוד ?

עו"ד אבנר בן חיון

תקנה 1(ב) לתקנות מס הכנסה (כללים לתנאים שבהם חשבונות שונים בקרן השתלמות ייחשבו לחשבון אחד), תשנ"ג-1993 קובעת כי ככל שחשבון עמית-שכיר בקרן השתלמות ונסגר לתשלומים נוספים ולא נמשכו ממנו כספים ונפתח לו חשבון באותה קרן השתלמות או בקרן השתלמות אחרת במעמד של עמית-עצמאי, או להיפך, יראו את שני החשבונות לענין סעיף 9(16א) או (16ב) לפקודה כחשבון אחד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה