יואב

פנסיה וביטוחים פנסיוניים (קרן השתלמות, ביטוח מנהלים וקרן פנסיה)

במשך כל 2016 לא העבירו לי כספים לביטוחים הפנסיוניים שלי (קרן השתלמות, ביטוח מנהלים וקרן פנסיה) למרות שהורידו לי את זה מהמשכורת ומבלי ליידע אותי. האם זה נחשב להלנת שכר ואפשר לתבוע פיצויים על כך? תודה, יואב

עו"ד אבנר בן חיון

ניתן וצריך לתבוע על זה. זו גם עבירה לפי סעיף 25 לחוק הגנת השכר.

יואבי

האם ניתן לתבוע גם רטרו אקטיבית? כלומר אם עכשיו יעבירו לי את הכסף האם עדיין ישנה לי האפשרות לתבוע? איך מחשבים את הסכום המגיע? בכל חודש נגיד שהיו צריכים להעביר לי x כסף באם שילמו נגיד עכשיו - עבור כל חודש משך זמן ההלנה גדול יותר ככל שהולכים אחורה. ובכלל, מהו השכר המולן? מה שלא הועבר לקרנות?

עו"ד אבנר בן חיון

כן, ניתן לתבוע רטרואקטיבית- החל מהמועד הראשון שבו היה על המעסיק להפקיד כספים לביטוח הפנסיוני. הפסיקה קובעת כי דרך המלך לתשלום ההפקדות היא לקופת הגמל, והזכאות לפיצוי בגין אי ההפקדה הולך גם כאן לקופת הגמל. החישוב הוא שיעורי ההפרשות שהיו אמורים להיות משולמים כפול המשכורת שממנה הם היו אמורים להיגזר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה