אלמונית

אי נטילת מלוא מינון תרופתי האם יכול לפגוע בקבלת קצבת נכות אכ"ע מקרן פנסיה

אדם סכיזופרן המקבל קצבה מקרן הפנסיה, והפסיכיאטר רושם לו מינון תרופתי X, אלא שהאדם לא לוקח את כל המינון רק חלק ממנו, האם זה שהוא על דעתו ובניגוד למרשמי הרופא נוטל מינון מופחת יכול להביא באיזושהי דרך לכך שקרן הפנסיה תפגע לו בקצבה שהוא מקבל? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

השאלה בבחינת זכאות לנכות בקרן פנסיה היא האם האדם עונה על הגדרת 'נכה'. יתכן ובקרנות מסוימות קיים בתקנון סעיף המגביל זכאות לנכות כתוצאה מפגיעה עצמית, ככל שיתן לסווג את המצב המתואר למצב כזה. אך יש לבדוק זאת באופן פרטני בהתאם לתקנון הקרן החל על האדם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה