חברת ביטוח שברשותה קופת גמל של אבי ז״ל בה אני מוטבת בקשה ממני פרטי ח״ן נאמנות עו״ד
חברת ביטוח שברשותה קופת גמל של אבי ז״ל בה אני מוטבת היות ואין ברשותי ח״ן בנק מסרה לי 3 פעמים באמצעות 3 נציגיה השונים כי ניתן לפדות הכסף באמצעות ח״ן נאמנות עו״ד ובתנאי שעו״הד ימציא אישור על ניהול ח״ן נאמנות ואישור כי הכספים שיגיעו לח״ן מחב׳הביטוח יגיעו אלי .לאחר משלוח כל המסמכים והאישורים שדרשו טענו בניגוד גמור למה שנאמר לי ע״י נציגיהם כי על עו״ד לפתוח ח״ן חדש בו יופיעו גם פרטיי בבנק או לחילופין שאני אפתח ח״ן בבנק. האם עפ״י החוק דרישתם מוצדקת ? וזאת לאחר שהטעו אותי 3 פעמים ע״י 3 נציגים שונים ? האם אישור על כך שכספי משיכת הקופה ישולמו לי מח״ן הנאמנות הכללי של עוה״ד אינו מספיק?
ככלל חוק קופות הגמל קובע איסור על המחאת זכויות המגיעות לאדם מקופת גמל. זו כנראה הסיבה שחברת הביטוח מבקשת לוודא כי את זו שתקבלי את הכספים ולא אדם אחר, גם לא עו"ד עם חשבון נאמנות כללי ולכן הדרישה לחשבון נאמנות ספיציפי על שמ. למיטב הבנתי הדרישה לגיטימית. יחד עם זאת ככל שאת סבורה שמדובר בדרישה שאינה לגיטימית את רשאית לפנות אל הממונה על רשות שוק ההון ביטוח וחסכון במשרד האוצר
שאלות נפוצות:
תומר סיון