רמי

אובדן כושר עבודה ופנסיה

הי, יש לי כיום ביטוח אובדן כושר עבודה שאני משלם אותו מכיסי הפרטי (היה במקור חלק מביטוח מנהלים, כשעזבתי מקום עבודה אחר לפני הרבה שנים המשכתי לשלם על הביטוח אובדן כושר עבודה בעצמי כדי לשמר אותו). כיום אין לי פנסיה פעילה, לאחר 6 חודשים בהם אני עובד אצל המעסיק החדש, ובמידה ואני מבקש ממנו להפריש לי לקרן פנסיה ולא לביטוח מנהלים, האם הוא מחויב בעקבות צו ההרחבה החדש לשלם לי בעבור ביטוח האובדן כושר עבודה? או שהוא אינו מחוייב כיון שהוא אינו חלק יותר מביטוח מנהלים? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

לא נראה כי ביטוח מסוג זה משמש כביטוח פנסיוני פעיל שבגינו מחויב המעסיק בתשלום הפרשות לביטוח פנסיוני מחודש העבודה הראשון בהתאם לצו ההרחבה לפנסיה חובה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה