שלי

קצבה.............................

1.בחברת מגדל יש תכנית שניקראת מגדל חיים חדשים הנותנת קצבה לכל החיים מיועד לבני מעל 60 היתרון שיש מוטבים.האם זה תכנית בטוחה? 2.אני בגיל 62 פרשתי מרצון .(ועשיתי טעות). בגלל שאין לי שארים כל הכסף שנצבר בקופת תגמולים ופיצויים (2.5מש) אם לקחתי מסלול פנסיה ואלך לעולמי הכל ישאר במקום העבודה ולא יועבר ליורשים.האם יש פתרונות.? האם זה נכון לחשוב על יורשים או לקחת פנסיה ואחרי המבול?

עו"ד אבנר בן חיון

ראה תשובתי הקודמת לשאלתך ששאלת כבר. השאלות, שאלות שיש לקבל עליהן תשובות בהליך ייעוץ פנסיוני פרטני על ידי יועץ פנסיוני מומחה. דע כי קיימים כיום יועצים פנסיונים מומחים, בלתי תלויים (אובייקטיבים שאינם מקבלים עמלה מחברת הביטוח) ומבינים ענין, ושווה להשקיע בתשלום מסוים ליועץ פנסיוני כזה על מנת לקבל את הייעוץ המתאים לשאלותיך

ליעד גרינברג

שלום תוכנית המרה לקצבה מבטיחה קצבה חודשית לכל החיים והמשך השלמה למספר קצבאות מנמלי (על פי מסלולים) למוטבים. לעומת זאת ישנם אפשרויות של קבלת פדיון בתשלומים, גמיש ונזיל על פי בחירה, ואז הכספים שנותרים עוברים כסכום חד פעמי למוטבים. אך אז אין הבטחה של קצבה לכל החיים. חשוב לשבת עם איש מקצוע על מנת לבחון את הצרכים בצורה מקצועית ולנסות למצוא את הפתרונות הטובים ביותר (אולי שילוב). הנך מוזמנת לפנות למרכז הפרישה של מגדל 076-8866500 אימייל prisha@migdal.co.il לתאום פגישה בחינם. ליעד גרינברג – מנהל מרכז הפרישה מבית מגדל חברה לביטוח

עו"ד אבנר בן חיון

שלום. הנושא מורככב. לא ניתן לקבוע באם התכנית הינה תכנית בטוחה בדיון בפורום. יש לקבל ייעוץ פנסיוני מקיף, באשר לתכניות הפנסיה ובכלל זה הפוליסה האמורה. נןשא מספיק חשוב ובעל משמעויות שלעיתים קרובות הן בלתי הפיכות ולכן חשוב לכלכל את הצעדים מראש (ההיפך, מ"אחרי המבול". הנסיון מראה שבתחום הפנסיוני עדיף לתכנן צעדים לכתחילה ולא בדיעבד...)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה